Om Helene Kristensen

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_54
Cand. Psyk. Aut. Helene Kristensen

OBS. Er på barsel frem til april 2021

Jeg er uddannet fra Københavns Universitet og er autoriseret af Psykolognævnet, medlem af Dansk Psykolog Forening og certificeret af Academy of Cognitive Therapy. Før jeg stiftede Kortex Psykologerne, arbejdede jeg i  kognitive klinikker, hvor jeg blev oplært af nogle af de bedste danske og internationale psykologer. Jeg har bl.a. modtaget ekstern supervision af Christine Padesky, der er anerkendt som en af de mest indflydelsesrige psykologer i det kognitive felt.

Jeg behandler et bredt spektrum af lidelser og alle aldersgrupper. Jeg har erfaring med behandling af udbredte lidelser som angst, fobier, OCD, depression, spiseforstyrrelser, tics, søvnløshed, vrede, lavt selvværd og perfektionisme. Af sjældnere lidelser har jeg erfaring med behandling af trikotiliomani (trang til at hårudrivning), dermatiliomani (afpildning af hud) og misofoni (ubehag ved lyde).  Hvis du vil vide mere om hvordan jeg behandler misofoni kan du høre Lixenlyds podcast ”Når Lyd Bliver Din Fjende” om misofoni fra 2018. Derudover har jeg erfaring med forældretræning ift. at bedre adfærdsproblemer hos børn.

Jeg har medvirket i P4 Sjælland Eftermiddag tilbage i februar 2016 i forbindelse med et tema om fobier. Du kan høre indslaget her (spol frem til minuttallet 18:28).

I programmet Min Forkerte Krop fra den. 20 april 2017 på Radio24syv kan du høre mig tale om, hvordan man kan få et bedre forhold til sin krop. Du kan også høre mig fortælle om klimaangst, dens symptomer, og hvorfor vi hos Kortex Psykologerne har valgt at få klimaangst på vores hjemmeside, i Universitetsradioens program ManFred fra 6. maj 2019.

CROP – Københavns Universitet
Jeg indgår i et samarbejde med Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Her er jeg aktuelt tilknyttet et forskningsprojekt om psykoterapeutisk behandling hos praktiserende psykologer. Formålet med projektet er at undersøge hvad, der har indflydelse på et psykoterapeutisk forløb med henblik på at sikre den bedst mulige behandling. Som klient hos mig er det muligt at deltage i projektet, men det er selvfølgelig helt frivilligt. Du kan læse mere om projektet på www.psy.ku.dk/crop/klienter.

Kontakt Helene Kristensen

Helene Kristensen
Telefon: +45 42940702
kristensen@kortexpsykologerne.dk